طرز تهیه آش ماش خوشمزه و سنتی به روش نذری همدانی

طرز تهیه آش ماش

طرز تهیه آش ماش مجلسی ساده قمری , دستور پخت آش ماش کرمانی یزدی , xvc jidi Ha lha

آش ماش یکی از انواع غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک غذای مناسبتی هم شناخته می شود. این آش خوشمزه هم مانند آش شله قلمکار و آش آبادانی به دلیل وجود گوشت گوسفندی بسیار غلیظ و کشدار می باشد. با مواد لازم موجود در این رسپی آشپزی می توانید برای ۴ نفر آش ماش تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری آش ماش تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.

️مواد لازم برای ۴ نفر
ماش ۱ پیمانه
جو پرک نصف پیمانه
برنج نصف پیمانه
پیاز متوسط ۱ عدد
سبزی آشی ۱/۵ پیمانه
گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
پیاز داغ و نعناع داغ نصف پیمانه
کشک به میزان دلخواه
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه آش ماش

مرحله اول

برای تهیه آش ماش مجلسی ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که اگر از جو می خواهید استفاده کنید ۱ لیوان کفایت می کند و بهتر است جو را در کاسه ای از آب بریزیم و ۷ الی ۸ ساعت اجازه بدهیم تا خوب خیس بخورد و چندین بار آب آن را تعویض کنیم که بهترین زمان خیس کردن آن از شب تا صبح است ولی اگر از جو پرک استفاده می کنیم نیاز به خیس خوردن نیست.

مرحله دوم

ماش را نیز در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۶ ساعت خیس بخورد و مانند جو چندین مرتبه آب آن را تعویض می کنیم. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد می کنیم و قابلمه ای را روی حرات ملایم قرار می دهیم و پیاز و گوشت را داخل آن قرار می دهیم و ۶ لیوان آب به مواد اضافه می کنیم و  اجازه می دهیم تا گوشت به مدت ۱ ساعت خوب مغز پخت شود.

مرحله سوم

در قابلمه ای که برای پخت آش ماش تدارک دیده ایم جو را آبکش می کنیم و داخل آن می ریزیم و تا نصف قابلمه آب می ریزیم و درب آن را می گذاریم و روی حرارت ملایم اجازه می دهم تا جو یا جوپرک ۱ ساعت بپزد.تا پخت گوشت سبزی آش که شامل گشنیز،تره،جعفری و اسفناج است را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا اب اضافه آن خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه کمی درشت خرد می کنیم.

مرحله چهارم

پس از گذشت ۱ ساعت ماش را نیز آبکش می کنیم و به جو اضافه می کنیم تا اینبار هر دو با هم ۱ ساعت بپزند و مغز پخت شوند.(جو را زودتر می ریزیم چون دیرتر پخته می شود)دقت کنید که جو و ماش را گه گاه هم می زنیم تا ته نگیرد. آن وقت برنج را نیز می شوییم و به مواد اضافه می کنیم و حدودا ۱۰ دقیقه طول می کشد تا برنج نیز نرم و پخته شود.

مرحله پنجم

آن گاه گوشت پخته شده را در صافی قرار می دهیم و آن ها را ریش ریش می کنیم و همراه با آب گوشت به مواد آش اضافه می کنیم و ۱ قاشق غذاخوری نمک نیز روی مواد می ریزیم و سبزی خرد شده را بلافاصله می افزاییم و مواد آش را هم می زنیم و زردچوبه،فلفل و نصف پیازداغ را داخل آش می ریزم و درب قابلمه را به هیچ وجه نمی گذاریم تا سبزی آش بپزد.

مرحله ششم

پس از ۴۵ دقیقه آش ماش ما قوام یافته و کاملا مواد منسجم شده اند. پس از اینکه آش به خوبی جا افتاد شعله زیر قابلمه را خاموش می کنیم ، سپس آش را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با پیاز داغ و، نعناع داغ و کشک تزئین کرده و سرو می کنیم. نوش جانتان

شور شدن آش ماش

یکی از نکات مهمی که در مورد غذاهایی که دارای مواد غذایی مثل کشک ، تمرهندی  یا عصاره های مرغ و گوشت هستند این است که حتما قبل از اینکه در پایان پخت غذا نمک به آن اضافه کنید طعم غذا را بچشید تا مطمئن شوید کم نمک است. کشک های پاستوریزه نمک زیادی ندارند و می توانید بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن آش کمی نمک به آن اضافه کنید اما کشک های محلی در بیشتر مواقع شور هستند و بعد از اضافه کردن کشک دیگر نیاز نیست نمک به آش اضافه کنید.