طرز تهیه شامی کباب سنندجی خوشمزه

طرز تهیه شامی کباب سنندجی خوشمزه

طرز تهیه شامی کباب تهرانی ساده آشپزخانه کوچک من xvc jidi ahld  fhf

شامی کباب یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که مانند کباب تابه ای از کباب های خانگی محسوب می شود. شامی کباب از کباب های بسیار محبوب در میان ایرانیان است و با نام کتلت گوشت هم شناخته می شود. این غذای خوشمزه به دلیل محبوبیت بالایی که دارد، از آشپزخانه های خانگی وارد منوی رستوران های بزرگ شده است. شامی کباب را می توانیم به سلیقه خود به همراه برنج یا نان سرو کنیم. شامی کباب به دلیل اینکه از کباب های خشک محسوب می شود، معمولا به همراه سس سرو می شود، توصیه می کنیم در کنار این غذا یا از گوجه فرنگی سرخ شده استفاده کنید یا از سس گوجه فرنگی، برای مشاهده این آموزش آشپزی ایرانی در ادامه با وبلاگ الیزابت همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • سیب زمینی ۲ عدد متوسط
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد بزرگ
  • آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • زردچوبه و روغن به اندازه کافی

دستور پخت شامی کباب

مرحله اول

برای تهیه شامی کباب مجلسی ابتدا پوست سیب زمینی ها را می گیریم سپس با یک رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آب اضافی سیب زمینی ها را می گیریم. سیب زمینی رنده شده را داخل یک کاسه جادار می ریزیم.

مرحله دوم

در ادامه پیاز را با همین روش رنده کرده و پس از گرفتن آب اضافی اش به سیب زمینی اضافه می کنیم. در این مرحله گوشت چرخ کرده را یه همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط سیب زمینی و پیاز رنده شده اضافه می کنیم.

مرحله سوم

حالا مواد را خوب مخلوط می کنیم و چند دقیقه با دست مانند مایه کباب کوبیده ورز می دهیم تا یکدست شوند. در ادامه کمی آرد نخودچی اضافه می کنیم تا مایه شامی منسجم تر شود و حالت شل و آبکی نداشته باشد.

مرحله چهارم

پس از مخلوط کردن مواد مایه شامی اگر مایه شامی انسجام کافی را نداشت یک عدد تخم مرغ به آن اضافه می کنیم و مجددا آنرا به مدت چند دقیقه ورز می دهیم. حالا روی کاسه یک سلفون می کشیم و آنرا به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم.

مرحله پنجم

اگر وقت کافی ندارید می توانید بعد از آماده شدن مایه شامی آنرا سرخ کنید ولی در صورتی که امکانش هست حتما مایه شامی را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا در پایان پخت شامی کباب خوشمزه تر و مجلسی تری داشته باشید.

مرحله ششم

پس از اینکه مایه شامی کباب به خوبی استراحت کرد آنرا از یخچال خارج می کنیم ، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن مایع داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم روغن به خوبی داغ شود.

مرحله هفتم

پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد کتلت ها را دانه به دانه با دست شکل می دهیم در روغن می اندازیم تا سرخ شوند. پس از اینکه اطراف کتلت ها سرخ شدند و رنگ گرفتند آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود.

مرحله هشتم

برای تهیه سس مخصوص شامی کباب ، گوجه فرنگی ها را به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا آبشان کشیده شود و روغن بیندازند، سپس مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.

مرحله نهم

در تهیه این سس می توانیم از قارچ و فلفل دلمه ای هم استفاده کنیم. پس از اینکه سرخ کردن شامی ها به پایان رسید آنها به همراه سس گوجه فرنگی را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.

دستور دوم : شامی کباب ترش

کباب ترش یا ترشی کباب یکی از غذاهای معروف گیلانی بوده که در خطه شمال ایران بسیار معروف می باشد.

مواد لازم برای 6 نفر

  • گوشت گوسفند یا گوساله: 500 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • سیب زمینی : 2 عدد
  • لپه: 250 گرم
  • مغز گردو : 75 گرم
  • سبزی معطر (جعفری، تره، نعنا و ترخون) : 500 گرم
  • تخم مرغ : 5 تا 6 عدد
  • روغن مایع : به میزان لازم
  • زعفران دم کرده : 1 قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل  : به میزان لازم

طرز تهیه

گوشت، پیاز و لپه را بپزید تا آب آن تمام شود. سبزی را پاک کرده، شسته و ریز خرد کنید. سیب زمینی را بپزید و رنده کنید و همراه سبزی، گوشت و لپه چرخ کنید. مغز گردوی خرد شده، نمک، فلفل، زعفران و تخم مرغ را به آن بیفزایید و ورز دهید. به اندازه یک گردو از آن را در کف دست پهن کنید و در روغن داغ سرخ نمایید. سپس در ظرف مناسب بچینید و سرو کنید.

دستور سوم : شامی کباب با سویا

مواد لازم

  • سویا                              نیم کیلو
  • تخم‌مرغ                        1 عدد
  • سیب زمینی                   نیم کیلو
  • پیاز رنده شده                1 عدد
  • جعفری خرد شده            یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه            به مقدار لازم
  • روغن                            به مقدار لازم

مواد لازم برای سس شامی

  • آب گوجه‌فرنگی               یک لیوان
  • نمک و فلفل                  به میزان لازم
  • آرد                               نصف قاشق چایخوری
  • روغن                           یک قاشق

طرز تهیه

ابتدا سیب زمینی ها را شسته و آب پز می کنیم بعد از پخته شدن سیب زمینی ها آنها را به صورت پوره در می آوریم. بعد از اینکه سیب زمینی ها را پوره کردیم می گذاریم تا کمی خنک شود. سپس سویا را که به مدت یک ساعت با آب گرم خیسانده ایم با پیاز، تخم‌مرغ، نمک، فلفل و جعفری مخلوط کرده و در روغن تفت می دهیم.

مواد تفت داده شده را به پوره سیب زمینی اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم تا به صورت خمیری یک دست در آید. خمیر را به شکل گلوله‌های کوچک در آورده و به آن آرد می پاشیم و در روغنی که از قبل داغ شده، سرخ می کنیم.

طرز تهیه سس شامی

ابتدا آرد را در روغن را داغ تفت می دهیم تا طعم خامی آن رفع شود. سپس آب گوجه‌فرنگی را به همراه نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم. در این مرحله شامی های سرخ شده را داخل مواد قرار می دهیم و حرارت را کم می کنیم تا سس غلیظ شود و سس به خورد شامی ها برود. 

گذر روهای سخت کرونایی

تو این روزهای کرونایی که خیلی از هموطنان عزیزمان، عزیزان و برخی از افراد خانواده خود را از دست داده اند، کوچکترین کاری که ما می توانیم انجام دهیم ارسال یک تکست یا یک پست در شبکه های برای عرض تسلیت می باشد. در این مطلب می توانید کلی متن مناسب تسلیت پیدا کنید.

نرم افزار برای تست قالب

یکی از مشکلاتی که برنامه نویس ها و طراحان قالب با آن روبرو هستند این است که نرم افزاری برای تست قالب نیمه کاره وجود نداره. البته مرورگرهای معروف مثل کروم و فایرفاکس این مشکل را حل کرده اند. اگر این مشل را دارید با مطلب نرم افزار برای طراحی قالب وردپرس همراه باشید.

کار انلاین بدون حضور در محل کار

یکی از کارهایی که امروزه ایجاد شده است تولید محتوا و پست برای سایت ها می باشد که اگر وقت کافی داشته باشید درآمد خوبی می توانید کسب کنید. البته برای کسب این درآمد باید پست های خوب ایجاد کنید. در این مطلب می توانید یک پرسش و پاسخ در مورد ارسال پست خوب ببینید.

مطالب پیشنهادی :

منابع :

  • tebyan.net
  • bia2aroosi.com
  • chishi.ir