طرز تهیه حلیم بادمجان
حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با روش های متفاوتی طبخ می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی سنتی در ادامه با چی شی همراه باشید.
همچنین ببینید : طرز تهیه کشک بادمجان ساده رستورانی به صورت مرحله به مرحله
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بادمجان | ۳۰۰ گرم |
گوشت سردست | ۳۰۰ گرم |
برنج | ۱۰۰ گرم |
عدس | ۵۰ گرم |
سیر | ۴ حبه |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
کشک | ۱۰۰ گرم |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
دستور پخت حلیم بادمجان
مرحله اول
ابتدا یکی از پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.قابلمه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و روغن داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی داغ شود و پیازها را داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شود.
مرحله دوم
سپس گوشت شسته شده را اضافه می کنیم و کمی زردچوبه و فلفل روی مواد می ریزیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و آنوقت ۶ الی ۷ لیوان آب جوش روی گوشت می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و اول حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گوشت مغز پخت شود.
مرحله سوم
بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم و روغن داخل آن می ریزیم و بادمجان ها را از وسط نصف می کنیم و داخل تابه می چینیم و سرخ می کنیم.
همچنین ببینید : آموزش دستور پخت و طرز تهیه آش بادمجان خوشمزه اصل تبریزی
مرحله چهارم
بعد از اینکه یک طرف بادمجان ها سرخ شدآن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگرشان نیز سرخ شود.بادمجان ها را در بشقابی قرار می دهیم و کنار می گذاریم.بعد از اینکه گوشت به مدت ۲ ساعت پخت به آن سر می زنیم و تست می کنیم اگر نیم پز بود اجازه می دهیم تا ۱ ساعت دیگر بپزد.
مرحله پنجم
اگر از گوشت گوسفندی استفاده کرده باشیم گوشت زودتر می پزد ولی گوشت گوساله به مدت بیشتری برای پخت نیاز دارد.(بعد از پخت گوشت ما باید حداقل ۱ لیوان از آب گوشت داشته باشیم،پس از همان ابتدا اگر نیاز بود آب بیشتری به گوشت اضافه می کنیم تا در هنگام پخت نخواهیم به آن آب جوش اضافه کنیم)
مرحله ششم
گوشت پخته شده را از قابلمه بیرون می آوریم و داخل صافی قرار می دهیم و کنار می گذاریم تا خنک شود و آنوقت گوشت را ریش ریش می کنیم و مجددا داخل قابلمه که آب گوشت هست می ریزیم.قابلمه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و برنج را تمیز پاک می کنیم و می شوییم و داخل قابلمه می ریزیم.
همچنین ببینید : آموزش کامل طرز تهیه یتیمچه تهرانی به صورت مرحله به مرحله
مرحله هفتم
همین طور عدس را نیز پاک می کنیم و می شوییم و به برنج اضافه می کنیم و ۲ الی ۳ لیوان آب روی مواد می ریزیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزند.پیازهای باقیمانده را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.
مرحله هشتم
سپس تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم و روغن داخل آن می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا روغن داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و اجازه می دهیم تا سرخ و طلایی شوند.
مرحله نهم
در همین حین سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و خلالی خرد می کنیم.پیازهای سرخ شده را داخل صافی می ریزیم تا روغن اضافه آن ها خارج شود و سیرها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم و صبر می کنیم تا سرخ شوند و داخل صافی می ریزیم تا روغن اضافه آن ها نیز خارج شود.
مرحله دهم
حالا مجددا تابه را روی حرارت قرار می دهیم و اگر داخل روغن نبود مجددا کمی روغن داخل تابه می ریزیم و نعناع خشک را نیز داخل آن می ریزیم و تفت می دهیم و زمانیکه روغن داغ شد از روی حرارت تابه را بر می داریم و کنار می گذاریم.چون داغ بودن روغن باعث سیاه شدن نعناع ها می شود.
مرحله یازدهم
سپس به ترکیب عدس و برنج سر می زنیم و اگر عدس ها پخته بودند آن ها را با گوشتکوب می کوبیم و به قابلمه ای که گوشت ها داخل آن است اضافه می کنیم و بادمجان های سرخ شده را نیز می افزاییم (میتوانید بادمجان ها را نیز با گوشتکوب له کنید و یا در غذاساز بریزید و به صورت پوره تحویل بگیرد و به مواد اضافه کنید)
مرحله دوازدهم
سپس نیمی از پیازداغ و نعناع داغ و سیرداغ را به مواد اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت کم می گذاریم تا بادمجان ها با آب گوشت بپزند و کاملا پخته و له شوند.بعد از اینکه همگی مواد پخته شدند کشک را اضافه می کنیم.
مرحله سیزدهم
حالا همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا کاملا آشته به کشک شوند و بعد از ۱۰ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و حلیم بادمجان آماده شده را در ظرف می ریزیم و با پیازداغ و سیرداغ و نعناع داغ باقیمانده تزئین می کنیم.نوش جان