طرز تهیه کیک یزدی
کیک یزدی یکی از انواع کیک های سنتی ایرانی است که مانند شیرینی کشمشی به عنوان یک شیرینی مناسبتی شناخته می شود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با وبلاگ تفریحی الیزابت همراه باشید.
مواد لازم کیک یزدی | |
آرد شیرینی پزی | ۳۵۰ گرم |
شکر | ۱۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۳ عدد |
عسل | ۲ قاشق سوپخوری |
ماست چکیده | ۵۰ گرم |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
روغن مایع | نصف پیمانه |
نمک | یک چهارم قاشق چایخوری |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
دستور پخت کیک یزدی
مرحله اول
ابتدا شکر و تخم مرغ را داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و با همزن دستی خوب هم می زنیم تا کاملا یکدست شوند، در ادامه عسل را به همراه گلاب، وانیل، بکینگ پودر، ماست، هل و نمک به کاسه اضافه می کنیم و با همزن خوب مخلوط می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله نصف روغن مایع را اضافه می کنیم و پس از آن آرد را دو مرتبه الک کرده و به کاسه اضافه می کنیم. حالا باید مواد را خوب هم بزنیم تا حالت خمیری بگیرد سپس باقیمانده روغن مایع را اضافه می کنیم و مجددا مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
حالا مایه کیک یزدی آماده است، فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود، سپس قالب های کیک یزدی را داخل سینی فر می چینیم. می توانیم داخل قالب های فلزی را کاغذ مخصوص کیک بیندازیم یا اینکه با روغن چرب کنیم.
مرحله چهارم
در ادامه دو سوم از حجم قالب ها را با مایه کیک یزدی پر می کنیم و با یک چاقوی کوچک روی مایه کیک یک علامت ضربدر می زنیم که این کار تاثیر بسیار زیادی در پف کیک یزدی دارد. در صورت تمایل می توانید کمی کنجد هم روی مایه کیک ها بپاشید.
مرحله پنجم
حالا سینی را داخل فر که کاملا گرم شده است قرار می دهیم. کیک ها باید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر قرار بگیرند تا به طور کامل پف کنند و طلایی شوند. پس از اینکه کیک ها آماده شد آنها را از فر خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله ششم
اجازه می دهیم کیک های یزدی در دمای محیط به طور کامل خنک شوند، سپس آنها را داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم. برای مجلسی تر شدن کیک یزدی می توانید مقداری شکلات تخته ای را به روش بن ماری ذوب کنید و روی کیک ها بریزید.
حالا از بحث کیک یزدی که بگذریم و برسیم به بحث ناهار. امروز برای ناهار وقت زیادی نداشتم به همین دلیل دنبال یه غذای ساده بودم که نیاز به خرید و بیرون رفتن نداشته باشه. همینطوری که گشت و گذار می کردم رسیدم به سیب زمینی پنیری که دهنم رو آب انداخت. هم طعمش عالی بود هم اینکه خیلی سریع اماده شد رسپیش اینجا ( طرز تهیه سیب زمینی پنیری ) هست خواستید برید ببینید.
همینطور که دنبال غذاهای ساده بودم با یه نوع پیزتای ارزون و ساده هم آشنا شدم که بعد از اینکه تاریخچش رو خوندم فهمیدم اسم یکی از ملکه های ایتالیا رو روش گذاشتن. بله درست حدس زدید پیتزا مارگاریتا با سبزی ریحون و گوجه فرنگی و پنیر ! به همین سادگی و به همین خوشمزگی. اگر رسپیش رو خواستید به این لینک مراجعه کنید.
خیلی از دوستان پرسیده بودن برای اینکه یک رسپی خوب و تست شده برای کیک اسفنجی بهشون معرفی کنم. الوعده وفا امروز براتون یک رسپی عالی پیدا کردم که به راحتی می تونید تو فر یا توستر یک کیک عالی بپزید. دستور کیک رو از مقاله طرز تهیه کیک اسفنجی مطالعه کنید.
اگر میخواهید همین کیک ساده را با کشمش بپزید که اسمش میشه کیک کشمشی می تونید به یکی از مطالب قبلی وبلاگ مراجعه کنید که قبلا گذاشتمش. برید به این لینک ( طرز تهیه کیک کشمشی ) خیلی خوب و تست شده با خیال راحت درست کنید و به عنوان عصرونه لذتشو ببرید.
منبع : طرز تهیه کیک یزدی